en kvinna, två katter och en massa tjöt

nästa steg…

Den nya diskbänken är temporärt ditlagd (det är knöligt att vara utan bänk och avlopp) innan vi drar dit den lilla mosaikraden längst ner. Den gamla diskbänken satt med en plåt upp under nedersta kakelraden, förvisso praktiskt ur antiläckagesynpunkt, men inte så bra för oss som INTE hade tänkt byta kakel. Mannen som besiktigade huset rådde oss att vara försiktiga, bakom så gammalt kakel finns det ofta asbest i fixmassan. Vi ansåg att kakelraden längst ner borde vara safe eftersom den är ditsatt relativt sent (asbest förbjöds 1976), men allt kakel vill vi fortfarande inte picka bort (trots att jag, öhm, lite oväntat tyckte att det var underbart kul att få gå loss på den kakelrad som nu skulle bort, ”destruera mera!”)

Nu blir det en oplanerad, men helt OK, liten rad med avvikande mosaik längst ner mot bänken. Varför inte vita kakelplattor där med? Vi tänkte att det kan vara ganska svårt att hitta nåt som inte avviker i färg – hellre än att det avviker lite (men irriterande synligt ändå) så drar vi dit en mosaikrad som avviker rejält, men som ändå kan bli en liten kul detalj. Det får vänta nån dag innan vi sätter dit den, det var läge att spackla igen de djupa hålen bakom först. Bakom plattor kanske det inte gör så mycket, men mosaik är onekligen svårare att få jämn om inte underlaget är slätt.

Nu när den fina bänkskivan är på plats så ser köksluckorna ÄNNU fulare ut än förut. Vi ska begära in offert på proffslackering – blir det alldeles för dyrt så är det absurt nog billigare att köpa nya luckor istället.

Det var inte helt otrixigt att få tillbaka kökskvarnen igen, men – youtube! Där fanns såklart en pedagogisk liten film. Internäääääätet, jag säger bara det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s