en kvinna, två katter och en massa tjöt

visumet

Måste få ett stämplat och med-bläck-undertecknat intyg från Länsförsäkringar (om att vi har en hemförsäkring som täcker resa) för att alls få visum till landet. Täxxämpel. Samt en voucher från hotellet om att jag betalt för rummet. FÖRE jag får visum, igen. OCH en voucher från någon certifierad rysk turistbyrå som berättar att jag är turist (hur ska de veta?). Efter det är det bara att ta ett foto (färg, inga glasögon), betala en massa pengar och hoppas på det bästa. Honestly, skärp er Ryssland!

 

(…detta för fyra dagar i Moskva. Anländer man däremot med båt till t ex St Petersburg och stannar i TRE dygn [eller OK, mindre än 72 timmar, så nästan tre dygn då9 så slipper man ansöka om visum. Helt.)

3 svar

 1. En kompis, som jobbar på svenska skolan i Moskva, fick skicka en inbjudan till oss när vi skulle åka till Moskva. Vi fick fylla i en massa uppgifter om oss flera månader i förväg, det tog tid att få visum. Det var för typ 6 eller 7 år sedan.

  Det var en bra resa, skulle gärna dit igen.

  13 juni, 2012 kl. 21:46

  • Vi hoppas och tror att vårt hotell, som tillhör en stor kedja, kan kombinera hotellvouchern med turistbyråvouchern så att det löser sig ganska lätt så. Det verkade så på deras hemsida.

   Vi har satt full fart med allt som ska göras 🙂 Länsförsäkringar skickade till hälften rätt grejor, så vi får gå dit personligen nån dag och förklara.

   Och så ska hela rasket + pass lämnas in personligen i Sthlm också, en vardag under kontorstid. SUCK.

   13 juni, 2012 kl. 21:57

  • …men Moskva i sig verkar alldeles alldeles fantastiskt.

   13 juni, 2012 kl. 21:57

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s