en kvinna, två katter och en massa tjöt

guilty

”Vem F*******N är’e som har katt?” vrålade den serienysande kollegan som stod i båset brevid.

Jag pep till lite diskret och tittade upp över skärmkanten.

Vi är fortfarande – mycket motvilligt – fyrakattsföräldrar. Jag är konstant hårig, och då menar jag inte min egen fläckvisa päls. Våra egna katters hår går att hantera, men Astors ljusa, silkeslena päls sätter sig som BERGET.

Mamma är inlagd än, men nu är åtminstone flytten av hennes bohag klar (från en 3:a i Karlstad till en handikappanpassad 2:a i lilla mysiga Molkom). Vi anlitade packare, flyttgubbar och transport, men lördag/söndag packade vi upp DRYGT 120 flyttlådor (japp, det blev över 120 flyttlådor TROTS att vi kört bort i runda slängar 60 svarta sopsäckar med skräp innan flytten) själva, Kristoffer och jag. Har vi träningsvärk? Jajamensan. Vi kom hem strax efter 02.00 i går morse, var sedan på jobbet 8.30, ögonlocken hängde på halv stång hela dagen…

…men vad gjorde det, det är SKÖNT att allt är färdigt. Lägenheten blir supermysig, nu är dfet bara att hoppas att mamma håller i den nya ordningen, och inte börjar stapla tidningar, använda plastkassar and you name it överallt igen. Tack vare (sorry, men så var det) att mamma låg inlagd när vi packade upp så kunde vi fortsätta slänga saker utan att hon såg det och blev ledsen. FEM av de där kartongerna innehöll använda ICA-kassar och riktigt alla de kassarna behöver hon nog inte i den nya lägenheten.

4 svar

 1. Duktigt jobbat! Jag packade upp mammas kartonger på en dag, men då var det utrensat på prylar! Flyttfirman packade och flyttade, men det var på håret – den gick nämligen i konkurs en vecka före mammas flytt… Trodde jag skulle bli tokig, men de snälla killarna körde på sin sista soppa… Tydligen hade nye ägaren plundrat bolaget, med konkurs och arbetslöshet för ett gäng personer som följd. Vilka skitstövlar det finns!

  Hoppas din mamma trivs i sitt nya hem!!

  23 augusti, 2011 kl. 19:25

  • Siv

   I morgon ska de skicka hem henne från hospitalet, då får vi se vad hon tycker. jag bävar…!

   29 augusti, 2011 kl. 07:49

 2. Jag har numera konstant slut på icakassar. Fråga mig inte hur det går till. Det är ett mysterium. Ibland får jag använda såna där riktiga avfallspåsar!

  29 augusti, 2011 kl. 00:16

  • Siv

   Du VET hur det går till. Det är min mamma som har tagit dem, liksom automagiskt.

   29 augusti, 2011 kl. 07:50

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s