en kvinna, två katter och en massa tjöt

pyramider istället för pyramider

Jaha, i kväll kom då beskedet att samtliga resor till Egypten ställs in för resten av denna säsong. Vad göra? Ledighet ordnad, längtan att komma bort är enorm. Jo, vi hittade en restresa till Mexico, två veckor på ett litet sunkigt hotell i Playa del Carmen istället får två veckor på lyxhotell i El Gouna, ändå fick vi lägga till 2000 per skalle nu. Kanarieholmarna, som Fritidsresor satsade stort på som ersättning, är inget för oss. Nu ska vi kolla gamla mayalämningar och pyramider i bl a Chichen Itza istället.

Det var skönt att vi hittade ett alternativ, men visst är jag LITE beviken. Jag kommer ju få dromedarabstinens 🙂

Annonser

6 svar

 1. Cecilia i Houston

  Jag vet att det ar en besvikelse, men Chichen Itza ar fantastiskt fint! Och Tulum ar ocksa ok om man har tid (ligger fint vid havet).
  Vi bodde i Cancun vilket gor atandet lite mer varierat, syrran bodde nere vid Tulum dar stranderna ar kritvita och dar man kan simma/dyka i cenotes. Pa bada stallena kan man lasa manga bocker i solstolen under ett parasoll 🙂
  Playa del Carmen ligger mellan Cancun och Tulum.

  3 februari, 2011 kl. 14:45

  • Vi kommer garanterat att bli JÄTTENÖJDA! Vi har redan planerat in en dag i Chichen Itza samt en tvådagarsresa runt hela Yucatanhalvön med stopp i bl a Tulum samt cenote-dykning!

   Det är jag som måste sluta älta avsaknaden av Mövenpicks frukostbuffé, bara. Jag har bespetsat mig på chokladdoppade jordgubbar så länge nu att det åtminstone kommer att krävas två dagar för att slå dem ur skallen igen 🙂

   3 februari, 2011 kl. 15:33

 2. Cecilia i Houston

  Valkommen hit till Houston! Har ar de fans av chokladdopppad frukt sa du kan fa jordgubbar, melon och ananas och sakert annat ocksa. Jag ater helst frukten som den ar.

  Vet inte om ni hinner runt hela halvon pa tva dagar… 🙂 Halvon ar ju ratt stor och det ar ratt taskiga vagar nar man kommer utanfor Cancun/Playa del Carmen (om man bortser fran motorvagen fran Cancun till Merida). Nu spelar det val ingen roll om ni hinner runt eller inte utan att ni far se lite utanfor hotellomradet.

  3 februari, 2011 kl. 16:50

  • Jo, det blir nog stressigt och inte så långa/många stopp som vi önskar – men som sagt, att bara uggla i Playa del Carmen är inget alternativ. Och OK, inte runt HELA halvön, men det norra delen – Merida, Ek Balam, Valladolid, Izama och Uxmal.

   Separata dagar (förutom de där två dagarna) i Chichen Itza och Tulum. Vi kommer hinna med LITE på två veckor i alla fall.

   3 februari, 2011 kl. 16:57

 3. Cecilia i Houston

  Ni kommer hinna med mycket! Later som bra turer tycker jag. Vi var i Valladolid, Ek Balam och Chichen Itza pa samma dag (med egen bil). Det gick utmarkt, fast det var en lang dag och vi holl pa att fa slut pa bensinen pa motorvagen (torstig bil, ingenstans att tanka och ingen trafik. Obra, om man sager sa. Vi kopte en hink (!) bensin av militarpolisen nar vi antligen passerade en vagsparr).
  Ek Balam var fint och annorlunda mot Chichen eftersom siten bara delvis ar utgravd. Man vet att kullarna med trad pa ar pyramider,,,

  3 februari, 2011 kl. 20:29

 4. Mårr

  Jag var i Cancun -94 eller nåt sånt, det var superfint – och jo, vi var vid Kycklingpyramidstället också 🙂

  (Vi kallde det så för det var omöjligt att komma ihåg eller uttala vad det hette. KAN ha berott på svingoda Margueritor)

  3 februari, 2011 kl. 22:38

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s